Doperwtensoep met munt en parmaham
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bosje lente-ui, in ringetjes
- 1 grote teen knoflook, geperst
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- 750 ml hete groentebouillon
- 300 g diepvriesdoperwten
- grote handvol rucola, grof gesneden
- 1 royale eetlepel verse munt, fijngehakt
- voor de garnering
- 4 plakjes parmaham
- 1 eetlepel olijfolie
- crème fraîche of zure room
- waterkers
Bereiden
Verhit de olie in een pan en bak hierin de lente-ui en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, maar nog niet verkleurd. Bak de blokjes aardappel even mee en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes zacht zijn. Voeg de erwten, rucola en munt toe en kook ze 3-4 minuten mee.
Pureer de soep in een keukenmachine of blender. Giet de soep door een zeef en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra groentebouillon toe als de soep te dik is. Laat de soep afkoelen en zet hem tot gebruik in de koelkast.
Scheur de parmaham in stukken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Haal de pan van het vuur en laat de ham uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de soep over 4 kleine glazen. Leg op ieder glaasje soep een theelepel crème fraîche, wat waterkers en parmaham en bestrooi tot slot met wat versgemalen peper. Dien direct op.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Kookboek
Het recept 'Doperwtensoep met munt en parmaham' is afkomstig uit het kookboek...
Een tafel vol kleine hapjes
Annie Rigg
'Een tafel vol kleine hapjes' staat vol recepten voor heerlijke hapjes of juist één groot gerecht dat je met familie en vrienden kunt delen. Van mini-pizzaatjes tot Vietnamese... lees verder
© Uitgeverij Becht