Komkommersoep recepten
-
tip Gordon Ramsay: koude komkommersoep
Vegetarisch, 20 min 7,8
-
tip Kruidige komkommersoep
Vegetarisch, 15 min 7,8
-
Koele komkommersoep
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Komkommersoep met avocado en gerookte heilbot
Vis, 20 min 7,6
-
Komkommersoep met knoflook en bieslook
Vegetarisch, 15 min 7,1
-
Komkommersoep met yoghurt en garam masala
Vegetarisch, 15 min 7,7
-
Komkommersoepje
Vegetarisch, 10 min 7,3
-
Koude komkommersoep met avocado en dille
Vegetarisch, 20 min 7,8
-
Koude komkommersoep met gerookte zalm
Vis, 20 min 7,5
-
Koude komkommersoep met groene peper en amandel
Vis, 10 min 7,9
-
Turkse koude yoghurt-komkommersoep
Vegetarisch, 20 min 7,8
-
Zomerse yoghurt-komkommersoep met dille
Vegetarisch, 20 min 6,8
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Komkommersoep
Smelt 30 g boter in een pan en fruit hierin 1 gesnipperde ui tot deze glazig ziet. Roer 30 g bloem erdoor, schenk een deel van 800 ml kippenbouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Voeg 2 in blokjes gesneden komkommers, 1 ontvelde en in stukjes gesneden tomaat en 1 eetlepel gehakte dille toe en laat de soep onder af en toe roeren 5 minuten zachtjes doorkoken. Klop 125 ml zure room los en verdun deze al roerend met wat van de hete komkommersoep. Schenk dit mengsel al roerend bij de resterende soep, maar laat deze niet meer koken. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Strooi er vlak voor het serveren 1-2 lepels gehakte peterselie over.
Komkommersoep recept
Schil 1 heel grote komkommer, verwijder de pitjes en snijd hem in stukjes. Schil 12 kleine jonge uien en snijd ze in vieren. Pureer de groenten met de staafmixer. Roer er met de elektrische klopper een gelijke hoeveelheid magere kwark met zout en peper door; het moet een pittig mengsel worden. Zet het tot het opdienen in de koelkast. Leng de puree aan met ijswater tot de consistentie van een wat dikke soep. Bestrooi de komkommersoep met geknipt bieslook of fijngehakte peterselie. ¹)
Koude komkommersoep
Pureer een komkommer in stukken met een pot gevogeltefond, 2 eetlepels bieslook en 2 eetlepels verse muntblaadjes in de blender tot een mooi lichtgroene soep. Laat de soep in de koelkast door en door koud worden. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de komkommersoep in kommen en garneer met een blaadje munt. Vervang voor een lekker romige soep de fond door volle yoghurt. ²)
[ Bron: 'Wannée kookboek' | 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) | 'Het Keukenboekje' ²) ]
[ Beeld: Edith Frincu | Shutterstock.com ]