Koude komkommersoep met groene peper en amandel

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Spaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 100 g witte amandelen
  • 1 komkommer, ontpit
  • 1 groen pepertje, ontpit en in stukjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 groene paprika, grof gehakt
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 100 g gepelde garnalen
  • 3 eetlepels sterke, extra vierge olijfolie (bijv. uit Zuid-Spanje)

Bereiden

Pureer de amandelen in een keukenmachine. Voeg de komkommer en het groene pepertje toe en pureer tot een fijne soep. Proef de soep en breng 'm op smaak met citroensap, peper en zout.

Meng de paprika en de peterselie met de garnalen.

Laat de soep door en door koud worden. Serveer in diepe borden met het garnalenmengsel in het midden en besprenkel met de olie.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Koude komkommersoep met groene peper en amandel' is afkomstig uit het kookboek...

Olijf & olie boekbox

Manfred Meeuwig

In dit kookboek vind je 24 makkelijk te bereiden gerechten die olijfolie en olijven tot een ware delicatesse maken. Van groene pesto tot een basisvinaigrette en van... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Komkommersoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!