Zomerse yoghurt-komkommersoep met dille
- 2 personen
- 20 min
- waardering 6,8
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
bevat per portie
- 83 kcal
Ingrediënten
- ½ groentebouillonblokje
- 2 lente-uitjes
- 1 komkommer
- 150 ml Griekse yoghurt (0% vet)
- 10 g verse dille
Bereiden
Breng 300 ml water aan de kook en los het bouillonblokje op. Laat de bouillon afkoelen tot gebruik.
Snijd de lente-uitjes in stukken. Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukken en pureer de komkommer met de lente-uitjes in de keukenmachine glad. Voeg de yoghurt toe en mix kort.
Voeg de bouillon en de helft van de dille toe en mix nogmaals kort. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 1 uur afgedekt in de koelkast koud worden.
Snijd de rest van de dille fijn. Schep de soep in 2 kommen en bestrooi de fijngesneden dille en extra peper.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Zomerse yoghurt-komkommersoep met dille' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn leefstijldieet
diverse auteurs
Wil je iets aan je gewicht te doen? En opnieuw lekker in je vel zitten? Maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Zoek dan niet verder: dit boek helpt je... lees verder
© Kosmos Uitgevers