Zomerse yoghurt-komkommersoep met dille

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 6,8
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 83 kcal

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 2 lente-uitjes
  • 1 komkommer
  • 150 ml Griekse yoghurt (0% vet)
  • 10 g verse dille

Bereiden

Breng 300 ml water aan de kook en los het bouillonblokje op. Laat de bouillon afkoelen tot gebruik.

Snijd de lente-uitjes in stukken. Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukken en pureer de komkommer met de lente-uitjes in de keukenmachine glad. Voeg de yoghurt toe en mix kort.

Voeg de bouillon en de helft van de dille toe en mix nogmaals kort. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 1 uur afgedekt in de koelkast koud worden.

Snijd de rest van de dille fijn. Schep de soep in 2 kommen en bestrooi de fijngesneden dille en extra peper.

Extra benodigd

Keukenmachine of staafmixer

Kookboek

Het recept 'Zomerse yoghurt-komkommersoep met dille' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn leefstijldieet

diverse auteurs

Wil je iets aan je gewicht te doen? En opnieuw lekker in je vel zitten? Maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Zoek dan niet verder: dit boek helpt je... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Komkommersoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!