Pindasoep met ananastosti

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 250 g Chinese roerbakgroenten
  • ½-1 eetlepel sambal
  • 1 pot bouillon met kip
  • 1 kippenbouillontablet
  • 6-8 eetlepels pindakaas met nootjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 eetlepel boter
  • 100 g MonChou
  • 4 ringen ananas

Bereiden

Verhit de olie in een kookpan en roerbak de groenten met de sambal 2 minuten. Giet er de bouillon zonder de kip en 400 ml water bij. Breng het aan de kook, doe het bouillon­tablet erbij en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Meng dan de pindakaas en de kip door de soep en pureer hem met een staafmixer. Giet de kokosmelk erbij en voeg naar smaak zout en peper toe.

Besmeer het brood aan één kant dun met boter en aan de andere kant dun met MonChou. Leg op de MonChou-kant van twee sneetjes de ananas en bedek de boterhammen met de twee andere sneetjes (boter aan de ­buitenkant). Bak de tosti's in een tosti-ijzer of koekenpan goudbruin. Snijd ze diagonaal doormidden. Serveer de pindasoep met de tosti's.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Pindasoep met ananastosti' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Gemak

diverse auteurs

Soms wil je niet veel moeite doen, maar toch lekker en voedzaam eten. Pak de wok, kijk of je nog handige kant-en-klaar producten in huis hebt en kook een grote... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Pindasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!