Pompoensoep met oesters

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 170 kcal
  • 5 g eiwit
  • 13 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 500 g oranje pompoen, in dobbelsteentjes
  • 1 liter kippenbouillon (tablet)
  • Tabasco
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels droge sherry
  • 12 oesters
  • 1½ eetlepel peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit wat boter in een grote pan en fruit hierin de ui goudgeel. Fruit de pompoen even mee. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de pompoen in ca. 30 minuten zacht worden.

Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met wat zout en peper en een paar druppels Tabasco. Breng de soep weer langzaam aan de kook en voeg de slagroom en de sherry toe.

Maak intussen de oesters open en verdeel ze over vier borden. Schenk de pompoensoep erover en garneer met peterselie.

Extra benodigd

Staafmixer

Bron

Het recept 'Pompoensoep met oesters' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Bernd Juergens | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Pompoensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • TinekeIk heb vandaag een flinke pan soep gemaakt in de slowcooker. De ingrediënten aangepast voor een toevoeging van 3 liter water. Lekker pittig en de soep viel reuze in de smaak bij een niet soepliefhebber. Hij kon er geen genoeg van krijgen en dat wil wat zeggen. Serveren met stokbrood of Turks brood. Smakelijk!

    reageren