Vissoep met mul en kabeljauw

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 g winterwortel, in plakjes
  • 100 g prei, in ringen
  • 1 glas witte wijn
  • 1 vleestomaat, ontveld en in blokjes
  • 250 g mulfilets, in grove stukken
  • 250 g kabeljauwfilet, in grove stukken
  • 800 ml visbouillon
  • 4 eetlepels Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden Light
  • stokbrood, voor erbij

Bereiden

Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en prei even kort aan zonder te kleuren. Blus af met de wijn en voeg de tomaatblokjes toe. Laat dit onder een deksel 10 minuten stoven.

Voeg de vis, visbouillon en Boursin Cuisine toe. Laat 10 minuten op laag vermogen trekken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer de soep in diepe borden met een eetlepel Boursin in het midden. Geef er stokbrood bij.

Bron

Het recept 'Vissoep met mul en kabeljauw' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Vissoep recept tips

Reacties op dit recept

  • marleenDeze soep is overheerlijk, alleen heb ik hem iets langer laten gaarstoven vermits de worteltjes niet gaar waren. Heb wel verschillende overschotjes van vis gebruikt (zalm, kabeljauw, koolvis) maar vind persoonlijk 500gr wel wat veel. Zeker voor herhaling vatbaar.

    reageren

  • BvdPIk kom wel even proeven

    reageren