Chocoladefondant zonder bloem

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 8,3
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 3 eierdooiers
  • 50 g fijne tafelsuiker
  • 3 scheutjes vanille-essence of koffie-essence
  • 240 g pure chocolade met een cacaogehalte van 55 tot 70%
  • 40 g cacao

Bereiden

Verhit de slagroom en melk op matig vuur tot het mengsel begint te sudderen.

Klop intussen met een garde de dooiers met de suiker tot een dik en romig mengsel. Giet er al kloppende het hete slagroom-melkmengsel bij en klop tot alles goed gemengd is.

Zet de pan weer op laag vuur en laat onder voortdurend roeren ongeveer 2 minuten verhitten tot de crème dik genoeg is om aan de spatel te blijven hangen. Zorg er wel voor dat het mengsel niet aan de kook komt!

Voeg een paar scheutjes essence toe. Giet de crème over de in stukjes gebroken chocolade. Meng goed tot de chocolade gesmolten is en het mengsel glad is. Schep over in een siliconen vorm. Zet minstens 4 uur in de koelkast.

Houd de vorm vlak voor het serveren een paar tellen in kokend water. Stort de chocoladefondant over op een dienschaal. Bestuif met cacao. Snijd in stukjes met een telkens in heet water gedompeld mes. Serveer met een crème anglaise.

Kookboek

Het recept 'Chocoladefondant zonder bloem' is afkomstig uit het kookboek...

Bistro, de mooiste desserts

José Maréchal

Alle liefhebbers van heerlijke desserts vinden in dit boek een schat aan recepten om zelf thuis te maken: chocolademousse, schuimtaart, tiramisu, crème... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Chocoladetoetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!