Wafels met marshmallows en twee soorten chocolade

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 Luikse wafels met suiker
  • 400 g perziken op siroop uit blik
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g witte chocolade
  • 12 marshmallows

Bereiden

Maak een barbecue aan.

Snijd de wafels met een dun, scherp mes horizontaal doormidden.

Giet de perziken af en bewaar de siroop. Draai de perziken met 2 eetlepels siroop in een blender tot een coulis. Zet in de koelkast.

Schaaf de pure en witte chocolade met een dunschiller. Bewaar het chocoladeschaafsel in een bakje in de koelkast, zodat het niet kan breken of zacht worden.

Stop 3 marshmallows in het midden van elke doormidden gesneden wafel. Schik de wafels op een rooster en laat ze minstens 5 minuten roosteren op de barbecue tot de wafels mooi goudbruin zijn en de marshmallows gesmolten zijn. Draai de wafels daarbij regelmatig om met een bakspaan.

Schik de geroosterde wafels op borden en garneer met de geschaafde witte en pure chocolade. Geef er de perzikcoulis bij.

Extra benodigd

Blender

Tip

Je maakt dit toetje extra lekker met een schepje vanilleroomijs. Schep het roomijs vlak voor het serveren op de wafels.

Kookboek

Het recept 'Wafels met marshmallows en twee soorten chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Marshmallow en andere lekkere hapjes

Jean-Francois Mallet

In dit boek vind je geweldige, heel makkelijk te maken recepten. Speels en om van te snoepen, marshmallows en andere lekkere hapjes zoals je ze nog nooit... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!