Sorbet van rode grapefruit en campari
bereiden
Ingrediënten
- 4-5 grote rode grapefruits, geperst
- 120 g extra fijne poedersuiker
- ½ kop campari
- 5 druppels Angostura bitter
Bereiden
Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot de suiker is opgelost.
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat die draaien tot het ijs luchtig en lichtgekleurd is.
Lepel de sorbet in glazen en giet er een scheutje campari oyer. De sorbet mag niet te zoet zijn.
Extra benodigd
IJsmachine
Geen ijsmachine
Geen ijsmachine? Doe het mengsel in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het ijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten. Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Sorbet van rode grapefruit en campari' is afkomstig uit het kookboek...
Onder de olijfboom
Manuela Darling-Gansser
Manuela Darling-Gansser neemt ons weer mee op een verrukkelijke reis door haar Italië. Dit boek is wederom een waar feest van het ideale mediterrane leven. Lugano
... lees verder © Tirion Uitgevers