Tortilla met Hollandse garnalen
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 610 kcal
- 33 g eiwit
- 34 g vet
- 43 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 eetlepel citroensap
- 200 g Hollandse garnalen
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- enkele druppels Tabasco
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tortilla's (Ø 25 cm)
- 2-3 eetlepels zure room
- 50 g geraspte belegen kaas
- 75 g gemengde sla
Bereiden
Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en sprenkel er citroensap over. Meng de garnalen met avocado, bosui en enkele druppels Tabasco.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de tortilla's een voor een 1 minuut per kant zodat ze soepeler worden.
Bestrijk de tortilla's aan één kant met zure room en strooi de helft van de kaas erover. Leg de sla erop en verdeel daarover het garnalenmengsel. Rol de tortilla's op of vouw ze dicht. Strooi de rest van de kaas erover en serveer ze diagonaal aangesneden.
Variatietip
Italiaanse kruidenflensjes met Hollandse garnalen. Maak een beslag van 1 ei, 50 g bloem, 200 ml melk en 2 eetlepels gehakte verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm). Laat dit even rusten en bak er dunne flensjes van. Vul ze met Hollandse garnalen en zure room of crème fraîche gemengd met pesto.
Vervangende vis
Surimi, rivierkreeftjes, gekookte mosselen
Kookboek
Het recept 'Tortilla met Hollandse garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis