Ceviche van coquilles met passiefruit
bereiden
wachten
Ingrediënten
- voor de marinade
- ½ grapefruit
- 2 sinaasappelen
- 1 limoen
- 1 clementine
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- voor de coquilles
- 12 verse coquilles
- 2 passievruchten
- ¼ bosje koriander
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Maak eerst de marinade. Pers alle citrusvruchten uit en zeef het sap boven een kom. Voeg het fijngehakte teentje knoflook toe en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Maak ondertussen de coquilles schoon. Verwijder de koraal en spoel de vruchten af onder koud water, zodat alle zand is verwijderd. Snijd de coquilles in plakjes van ongeveer 2 mm.
Verdeel de plakjes coquilles over vier borden. Zeef de marinade en giet ze over de coquilles. Schep het vruchtvlees uit de passievruchten en verdeel het over de borden. Hak de koriander fijn en strooi over de borden. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met een snufje zout en peper.
Kookboek
Het recept 'Ceviche van coquilles met passiefruit' is afkomstig uit het kookboek...
Ceviche
Fiona Taïeb
Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet en schelvis; het staat er allemaal in.... lees verder
© Good Cook