Coquilles met knoflook en chilipeper
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g coquilles
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijn
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 30 g mizuna
Voorbereiden
Leg de coquilles in een ondiepe, zuurbestendige schaal. Meng in een kom de knoflook met het vijfkruidenpoeder, de gember, chilipeper, sojasaus en rijstwijn. Giet dit mengsel over de coquilles. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Neem de coquilles uit de marinade en bewaar de marinade.
Verhit een grillpan tot hij heet is. Bestrijk de grillpan met de olie en verhit. Grilleer de coquilles 2-3 minuten, waarbij u ze een keer omdraait, tot het vlees wit wordt. Neem de coquilles uit de grillpan.
Giet de bewaarde marinade in een steelpan. Voeg 3 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Zet weg.
Schik voor het serveren de mizuna op borden. Leg er de coquilles op en sprenkel er de warme marinade over.
Extra benodigd
Grillpan
Kookboek
Het recept 'Coquilles met knoflook en chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...
De grillpan
Brigid Treloar
Grilleren op het fornuis is niet alleen snel en gezond, maar levert ook alle smaak van een barbecue op zonder de rook en de rommel. Het betekent ook dat u niet... lees verder
© Good Cook