Gebakken forel met koriander en gember
bereiden
Bevat per portie
320 kcal
28 g eiwit
19 g vet
10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 forellen, schoongemaakt
- stukje gemberwortel van 3 cm, in dunne reepjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel vissaus (nam pla)
- 2 eetlepels verse koriander, gehakt
Bereiden
Bestrooi de forellen aan de binnenkant met peper en zout. Meng de gember, knoflook en de helft van de bosuitjes. Vul de buikholten van de forellen met dit mengsel. Meng de bloem met peper, zout en kerriepoeder. Verdeel dit mengsel over een bord en haal de forellen erdoor.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Voeg de rest van de bosuitjes, de wijn, honing, vissaus en de helft van de koriander bij het bakvet en roer er een saus van. Serveer de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Variatietip
Bestrijk de forellen eens met pesto en wikkel er ontbijtspek of katenspek omheen. Serveer met tagliatelle of rijst en tomatensalade.
Vervangende vis
Rode poon, zalmforel
Kookboek
Het recept 'Gebakken forel met koriander en gember' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis