Garnaaltjes met gekruide bruine boter
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,5
- Hapje
- Spaans
- Vis
Ingrediënten
- 150 g boter
- 2 laurierblaadjes (vers, als dat kan)
- snufje versgeraspte nootmuskaat
- snufje cayennepeper of pittig paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen venkelzaad
- ¼ theelepel gemalen zwarte peper
- kneep citroensap
- 200 g Hollandse garnalen
- geroosterd brood of crackers, voor erbij
Bereiden
Meng de boter en laurierblaadjes in een pannetje en laat de boter op laag vuur smelten. De witte melkbestanddelen uit de boter worden goudkleurig. Voeg dan de nootmuskaat, cayennepeper, het venkelzaad en de zwarte peper toe en warm 1 minuut mee; roer af en toe om te voorkomen dat ze aan de bodem van de pan kleven.
Knijp wat citroen over de garnalen en roer ze door de boter. Breng ze op smaak met zeezout, warm ze 30 seconden op en schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en in vier ramequins (of een grotere schaal). Druk ze aan met de achterkant van een lepel, schenk de warme boter erover en laat ze een paar uur in de koelkast afkoelen tot de boter is gestold. Je kunt de potjes van tevoren klaarmaken.
Opmerking
Iedereen houdt van garnalen. Door specerijen (nootmuskaat, zwarte peper, laurierblad en venkelzaad) toe te voegen aan de bruine boter, wordt deze klassieker nog lekkerder. Serveer met geroosterd brood of crackers.
Kookboek
Het recept 'Garnaaltjes met gekruide bruine boter' is afkomstig uit het kookboek...
Moro thuis
Sam & Sam Clark
Met mooie en verse ingrediënten kan elke liefhebber met 'Moro thuis' aan de slag. Van groente- vlees- of visgerechten tot en met verrukkelijke desserts: 'Moro thuis' is het nieuwe visitekaartje en valt samen met het 25-jarig jubileum van Moro... lees verder
© Good Cook