Garnalen met chutney uit Bombay
- 8 spiesjes
- 20 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Indiaas
- Vis
Ingrediënten
- 8 grote garnalen
- 8 plakjes kipfilet
- 1 bosje koriander, gesnipperd
- voor de marinade
- 4 eetlepels mangochutney
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels nam pla (Thaise vissaus)
- een stuk gemberwortel van 3 cm, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiden
Pel de garnalen: haal de kop en het pantser er helemaal af.
Maak de marinade. Doe de chutney, de sojasaus en de nam pla in een kom. Meng goed. Voeg de knoflook en de gember toe en meng nogmaals. Doe de garnalen en de plakjes kip in de marinade en schep ze goed om zodat ze helemaal bedekt zijn. Laat 5 minuten marineren.
Rijg de plakjes kip zigzag aan de prikkers en doe 1 garnaal aan elk spiesje.
Bestrooi met koriander en rooster ze 10 minuten op de barbecue of in de koekenpan. Bestrooi nogmaals met koriander en met zout en peper en serveer meteen.
Extra benodigd
Prikkers
Opmerking
De combinatie van mangochutney en sojasaus brengt je meteen in exotische sferen. Het aroma van zoet, zuur en pittig prikkelt de smaakpapillen op aangename wijze. En wie van pikant houdt, kan sambal naar smaak toevoegen.
Kookboek
Het recept 'Garnalen met chutney uit Bombay' is afkomstig uit het kookboek...
Spiesjes
Julie Schwob
Maak van elk hapje een feest door het te serveren op een vrolijk stokje! Dit boek staat vol kleine lekkernijen voor elke gelegenheid: vijgen en noten met blauwe... lees verder
© Inmerc