Garnalen met gebakken paddenstoelen en witlof

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 9
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 250 g paddenstoelen (ik heb oesterzwammen gebruikt)
  • olijfolie
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 g garnalen
  • een beetje bladpeterselie

Bereiden

Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze gaar in een pan met wat olijfolie.

Snijd intussen het witlof in reepjes. (Gooi het harde gedeelte weg of eet het gewoon op, zoals ik altijd doe.) Voeg het witlof bij de paddenstoelen en kruid met peper en zout.

Meng intussen de garnalen met een scheutje olijfolie.

Haal de pan van het vuur zodra de groenten goed gaar zijn. Neem een keukenring en vul hem met een laag groenten. Lepel er de garnalen over. Druk goed aan. Haal de keukenring weg en werk af met wat gesneden peterselie en een beetje olijfolie. Kruid af met zwarte peper van de molen en fleur de sel.

Extra benodigd

Keukenring

Kookboek

Het recept 'Garnalen met gebakken paddenstoelen en witlof' is afkomstig uit het kookboek...

Puur & lichter

Pascale Naessens

Wil je afvallen en lukt het maar niet, dan is dit boek zeker iets voor jou. Na de korte en duidelijk onderbouwde inleiding door William Cortvriendt kun je de theorie meteen omzetten in de praktijk met de heerlijke recepten van Pascale Naessens... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Garnalen recept tips

Reacties op dit recept

  • pietaSuperlekker gerechtje!

    reageren