Garnalen met gebakken paddenstoelen en witlof
bereiden
Ingrediënten
- 250 g paddenstoelen (ik heb oesterzwammen gebruikt)
- olijfolie
- 2 stronkjes witlof
- 100 g garnalen
- een beetje bladpeterselie
Bereiden
Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze gaar in een pan met wat olijfolie.
Snijd intussen het witlof in reepjes. (Gooi het harde gedeelte weg of eet het gewoon op, zoals ik altijd doe.) Voeg het witlof bij de paddenstoelen en kruid met peper en zout.
Meng intussen de garnalen met een scheutje olijfolie.
Haal de pan van het vuur zodra de groenten goed gaar zijn. Neem een keukenring en vul hem met een laag groenten. Lepel er de garnalen over. Druk goed aan. Haal de keukenring weg en werk af met wat gesneden peterselie en een beetje olijfolie. Kruid af met zwarte peper van de molen en fleur de sel.
Extra benodigd
Keukenring
Kookboek
Het recept 'Garnalen met gebakken paddenstoelen en witlof' is afkomstig uit het kookboek...
Puur & lichter
Pascale Naessens
Wil je afvallen en lukt het maar niet, dan is dit boek zeker iets voor jou. Na de korte en duidelijk onderbouwde inleiding door William Cortvriendt kun je de theorie meteen omzetten in de praktijk met de heerlijke recepten van Pascale Naessens
... lees verder © Uitgeverij LannooGarnalen tips
Reacties op dit recept
- pieta Superlekker gerechtje!