Garnalen- en pancettaspiesen met aioli
- 20 stuks
- 20 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie, om te besprenkelen
- 20 jumbogarnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, maar met staartstuk
- 10 plakjes pancetta, doormidden gesneden
- 2 eierdooiers
- 4 teentjes knoflook, geplet
- sap van 1 citroen
- 1 theelepel dijonmosterd
- snufje saffraan, geweekt in 1 eetlepel warm water
- 100 ml extra virgine olijfolie
Bereiden
Sprenkel de olijfolie over de jumbogarnalen en bestrooi ze met peper. Wikkel een plakje pancetta om elke garnaal. Prik de garnalen aan voorgeweekte bamboespiesen en zet ze apart.
Doe de eierdooiers, de knoflook, het citroensap, de dijonmosterd, het saffraanwater en peper en zout in een blender of keukenmachine. Mix tot alles goed gemengd is. Schenk, terwijl de motor draait, de extra virgine olijfolie er in een dun straaltje bij. Mix tot het mengsel dikker wordt. Controleer de dikte van de aioli en voeg zo nodig wat water toe.
Verhit een grillpan tot die heet is. Leg de garnalenspiesen in de pan en gril ze 2 minuten aan elke kant of tot de garnalen gaar zijn en de pancetta knapperig is. Serveer met de aioli.
Extra benodigd
Bamboespiesen, blender of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Garnalen- en pancettaspiesen met aioli' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood, 80 recepten stap voor stap
Yasmin Othman
Het eten van kleine hapjes is erg populair en het leuke van fingerfood is dat je dit op verschillende momenten en manieren kunt gebruiken: bijvoorbeeld... lees verder
© Good Cook