Garnalen-spiesjes en visbrochette met salsa picante

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 10 waarderingen

Bevat per portie

345 kcal
32 g eiwit
23 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen, ontdooid
  • 8 kerstomaatjes
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 200 g zeeduivel, in blokjes van 2 cm
  • 200 g zalmfilet, in blokjes van 2 cm
  • 200 g botermakreel, in blokjes van 2 cm
  • 1 gele paprika, in vierkantjes van 2 cm
  • 2 vleestomaten, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes

Voorbereiden

Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.

Bereiden

Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje 2 eetlepels roerbakolie, knoflook en peper en haal de garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje.

Meng voor de visbrochettes het citroensap met 1 eetlepel roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes.

Meng in een schaaltje voor de salsa picante de vleestomaten, rode peper, olijfolie, peterselie en kappertjes.

Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalen-spiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant).

Serveer de salsa picante bij de garnalen-spiesjes en de visbrochettes. Lekker met stokbrood en salade.

Extra benodigd

Satéstokjes, grillpan, grill of barbecue

Het recept 'Garnalen-spiesjes en visbrochette met salsa picante' wordt je aangeboden door

Garnalen tips