Garnalen-spiesjes en visbrochette met salsa picante
bereiden
Bevat per portie
345 kcal
32 g eiwit
23 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels roerbakolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen, ontdooid
- 8 kerstomaatjes
- ½ citroen, uitgeperst
- 200 g zeeduivel, in blokjes van 2 cm
- 200 g zalmfilet, in blokjes van 2 cm
- 200 g botermakreel, in blokjes van 2 cm
- 1 gele paprika, in vierkantjes van 2 cm
- 2 vleestomaten, zonder zaadjes, in blokjes
- 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel kappertjes
Voorbereiden
Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.
Bereiden
Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje 2 eetlepels roerbakolie, knoflook en peper en haal de garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje.
Meng voor de visbrochettes het citroensap met 1 eetlepel roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes.
Meng in een schaaltje voor de salsa picante de vleestomaten, rode peper, olijfolie, peterselie en kappertjes.
Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalen-spiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant).
Serveer de salsa picante bij de garnalen-spiesjes en de visbrochettes. Lekker met stokbrood en salade.
Extra benodigd
Satéstokjes, grillpan, grill of barbecue
Het recept 'Garnalen-spiesjes en visbrochette met salsa picante' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau