Garnalen-tomatentaartje
bereiden
Bevat per portie
300 kcal
20 g eiwit
18 g vet
14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 sneetjes bruinbrood, zonder korst
- 2 bosuitjes
- 2 eieren
- 4 eetlepels crème fraîche of kookroom
- mespuntje kerriepoeder
- 75 g belegen kaas, geraspt
- 100 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren
- 200 g Hollandse garnalen
- 2 eetlepels citroensap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pers het teentje knoflook boven de olie. Rol de sneetjes brood iets uit of druk ze platter. Bestrijk ze aan één kant met de knoflookolie. Bekleed de vormpjes met het brood met de oliekant tegen de vorm.
Snijd de bosuitjes fijn en houd het loof apart. Kluts de eieren met crème fraîche, kerriepoeder, kaas, bosui en peper naar smaak. Schenk dit mengsel in de broodvormpjes en leg de tomaatjes erin. Zet de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Besprenkel de garnalen met citroensap. Haal de taartjes als ze iets afgekoeld zijn uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi ze met het groen van de bosui. Lekker met veldsla of fijne bladsla.
Extra benodigd
4 muffin- of quichevormpjes (Ø 10-12 cm)
Vervangende vis
Gekookte mosselen, gerookte zalmsnippers
Kookboek
Het recept 'Garnalen-tomatentaartje' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio VoorhuisGarnalen tips
Reacties op dit recept
- Lucienne Vandaag proef gekookt voor een dinertje voor volgende week... taartje was verrukkelijk... en heel makkelijk te bereiden. Ga het als voorgerechtje opdienen.