Garnalen-tomatentaartje

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Bevat per portie

300 kcal
20 g eiwit
18 g vet
14 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sneetjes bruinbrood, zonder korst
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche of kookroom
  • mespuntje kerriepoeder
  • 75 g belegen kaas, geraspt
  • 100 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pers het teentje knoflook boven de olie. Rol de sneetjes brood iets uit of druk ze platter. Bestrijk ze aan één kant met de knoflookolie. Bekleed de vormpjes met het brood met de oliekant tegen de vorm.

Snijd de bosuitjes fijn en houd het loof apart. Kluts de eieren met crème fraîche, kerriepoeder, kaas, bosui en peper naar smaak. Schenk dit mengsel in de broodvormpjes en leg de tomaatjes erin. Zet de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en gaar zijn.

Besprenkel de garnalen met citroensap. Haal de taartjes als ze iets afgekoeld zijn uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi ze met het groen van de bosui. Lekker met veldsla of fijne bladsla.

Extra benodigd

4 muffin- of quichevormpjes (Ø 10-12 cm)

Vervangende vis

Gekookte mosselen, gerookte zalmsnippers

Kookboek

Het recept 'Garnalen-tomatentaartje' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Garnalen tips

Reacties op dit recept

  • Lucienne Vandaag proef gekookt voor een dinertje voor volgende week... taartje was verrukkelijk... en heel makkelijk te bereiden. Ga het als voorgerechtje opdienen.