Gegratineerde garnalen
bereiden
Bevat per portie
270 kcal
Ingrediënten
- 50 g tortillachips
- 150 g Hollandse garnalen
- 1 tomaat, zonder zaadjes en in blokjes
- ½ eetlepel citroenrasp
- 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
- 125 ml crème fraîche
- 75 g geraspte jonge kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verkruimel de tortillachips fijn (in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller).
Schep in een kom de garnalen met de tomaatblokjes, citroenrasp en basilicum door elkaar en verdeel dit mengsel over vier schelpen of eenpersoons ovenschaaltjes. Strijk de crème fraîche erover uit en bestrooi het met de kaas en de tortillachips.
Schuif de schelpen of schaaltjes in de oven en laat ze in 10-15 minuten warm worden en goudbruin kleuren.
Extra benodigd
Keukenmachine of deegroller
Kookboek
Het recept 'Gegratineerde garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis