Gegrilde garnalen met rauwe ham

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,4
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 20 rauwe, ongepelde garnalen (uit de diepvries)
  • 4 dunne plakken rauwe ham
  • 20 verse basilicumblaadjes

Bereiden

Pel de garnalen, maar laat het laatste segment van de staart er nog aan zitten. Wikkel een stukje ham om elk garnaal, waarbij je een blaadje basilicum tussen de garnaal en de ham stopt.

Verwarm de vlakgrillplaat voor.

Leg de garnalen op de niet ingevette, middelheet voorverwarmde grillplaat. Grilleer ze 10 minuten aan elke kant.

Serveer de krokant gebakken garnalen op een bedje veldsla of friséesalade met spekjes.

Extra benodigd

Vlakgrillplaat

Tip

Deze garnalen met rauwe ham zijn heerlijk als borrelhapje met een glas gekoelde witte wijn, bijvoorbeeld een Pouilly-Fumé.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde garnalen met rauwe ham' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke hapjes a la plancha en de frytop

Jean-Francois Mallet

Waarom ingewikkeld doen als je ook a la plancha kunt grillen en bakken? Een gloeiendhete vlakgrillplaat... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Garnalen recept tips

Reacties op dit recept

  • Asik denk zelf dat dit recept lekkerder is met een blaadje salie ipv basilicum. maar dat is natuurlijk mijn idee.

    reageren