Gegrilde garnalen met rauwe ham
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 20 rauwe, ongepelde garnalen (uit de diepvries)
- 4 dunne plakken rauwe ham
- 20 verse basilicumblaadjes
Bereiden
Pel de garnalen, maar laat het laatste segment van de staart er nog aan zitten. Wikkel een stukje ham om elk garnaal, waarbij je een blaadje basilicum tussen de garnaal en de ham stopt.
Verwarm de vlakgrillplaat voor.
Leg de garnalen op de niet ingevette, middelheet voorverwarmde grillplaat. Grilleer ze 10 minuten aan elke kant.
Serveer de krokant gebakken garnalen op een bedje veldsla of friséesalade met spekjes.
Extra benodigd
Vlakgrillplaat
Tip
Deze garnalen met rauwe ham zijn heerlijk als borrelhapje met een glas gekoelde witte wijn, bijvoorbeeld een Pouilly-Fumé.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde garnalen met rauwe ham' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke hapjes a la plancha en de frytop
Jean-Francois Mallet
Waarom ingewikkeld doen als je ook a la plancha kunt grillen en bakken? Een gloeiendhete vlakgrillplaat... lees verder
© Good CookGarnalen tips
Reacties op dit recept
- As ik denk zelf dat dit recept lekkerder is met een blaadje salie ipv basilicum. maar dat is natuurlijk mijn idee.