Piri-pirigarnalen

5 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 20 grote rauwe garnalen, ongepeld
  • partjes citroen, om te serveren
  • voor de piri-pirisaus
  • 4 rode chilipepers
  • 8 teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • sap van 2 citroenen
  • 45 ml rodewijnazijn
  • 2 theelepels pimentón (gerookt paprikapoeder, delicatessenwinkels of online)
  • 1½ eetlepel olijfolie

Bereiden

Bak voor de piri-pirisaus de pepers en knoflook in een kleine, droge koekenpan op matig vuur totdat ze zwartgeblakerd zijn. Pel ze als ze genoeg zijn afgekoeld en verwijder de zaadlijsten. Pureer de knoflook en pepers in een blender met de overige ingrediënten tot een gladde saus en breng op smaak met zout.

Steek de barbecue aan of verhit een grillpan op middelhoog vuur. Als je houten spiesjes gebruikt, leg ze dan minimaal 20 minuten in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden.

Snijd de kopjes en pootjes van de garnalen. Knip met een keukenschaar de rug van elke garnaal over ongeveer 5 cm in en verwijder voorzichtig het darmkanaal. Doe de garnalen in een kom, voeg de helft van de piri-pirisaus toe en schep door. Rijg 1 garnaal aan elke satéprikker, gril ze 3 minuten aan elke kant totdat de schalen donkerroze kleuren. Serveer met de resterende piri-pirisaus en partjes citroen.

Extra benodigd

Blender

Tip

Je kunt de piri-pirisaus tot 2 dagen van tevoren maken en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Knip de ruggetjes van de garnaal eerder op de dag in, verwijder het darmkanaal en bewaar ze in een kom met keukenpapier. Marineer en gril de garnalen en serveer ze.

Kookboek

Het recept 'Piri-pirigarnalen' is afkomstig uit het kookboek...

My streetfood kitchen

Jennifer Joyce geeft meer dan 150 streetfoodrecepten, op regio ingedeeld, die je thuis makkelijk zelf kan bereiden. 'My streetfood kitchen' is een... lees verder

© Good Cook

Garnalen tips