Roerbak van garnalen en mosselen met gele rijst
bereiden
Bevat per portie
550 kcal
32 g eiwit
16 g vet
69 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g peultjes of sugarsnaps
- 150 g (basmati)rijst
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels roerbakolie
- ½ komkommer met schil, in blokjes
- 2 bosuitjes, in schuine stukjes van 3 cm
- 150 g grote garnalen of tijgergarnalen, gepeld
- 200 g gekookte mosselen
Bereiden
Kook de peultjes 2 minuten (sugarsnaps 4 minuten). Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze uitlekken. Kook de rijst in water met zout en kurkuma volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een wok. Voeg de peultjes of sugarsnaps, de komkommer en bosuitjes toe en roerbak 4 minuten. Schep de garnalen en mosselen erdoor en bak nog 3 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer het gerecht met de gele rijst.
Variatietips
Vervang kurkuma door saffraan en maak het gerecht iets pittiger door er 1 gehakte groene peper en 2 eetlepels sojasaus aan toe te voegen. Roer 200 ml kookroom of kokosmelk door het gerecht voor een smeuïge saus.
Kookboek
Het recept 'Roerbak van garnalen en mosselen met gele rijst' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis