Tartaar van gebakken gamba's
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 500 g gamba's, gepeld
- 1½ eetlepel zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 15 g dille, fijngesneden
- 10 g dragon, fijngesneden
- 100 g mayonaise
- 30 g zoetzure augurken, in kleine stukjes
- 8 sneden brood
- 1 teentje knoflook extra
Bereiden
Neem een schone keukendoek en leg daar de gamba's op en dep ze goed droog. Verwarm in een koekenpan op hoog vuur de zonnebloemolie. Wanneer de olie goed heet is, mogen de gamba's in de pan. Bak ze aan beide kanten ongeveer 3 minuten of tot ze mooi roze zijn en voeg als laatste de knoflook toe. Bak deze nog even mee. Strooi wat zout en peper over de gamba's.
Doe de gamba's samen met het vet en aanbaksels uit de pan in een keukenmachine. Voeg dille, dragon en mayonaise toe. Pulseer een paar keer, zodat alle ingrediënten vermengd zijn, maar niet te lang; het moet een grove tartaar worden.
Doe de gambatartaar in een kom en roer er de augurk doorheen. Proef of er nog wat zout bij moet. Toast het brood en smeer dit licht in met wat knoflook. Smeer er de tartaar op.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
Ontzettend lekker op knoflooktoast, maar wanneer de gamba's nog lauwwarm uit de keukenmachine komen ook heerlijk bij wat pasta.
Kookboek
Het recept 'Tartaar van gebakken gamba's' is afkomstig uit het kookboek...
Vier seizoenen koken met Gartine
Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks
'Vier seizoenen koken met Gartine' is het nieuwe kookboek van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks, eigenaars van het leukste lunchrestaurantje... lees verder
© Kosmos Uitgevers