Tijgergarnalen met sugarsnaps en broccoli
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 190 kcal
Ingrediënten
- 100 g sugarsnaps
- 200 g broccoli, in roosjes
- 3 eetlepels roerbakolie
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
- 250 g (diepvries) tijgergarnalen, ontdooid
- 1-2 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel sojasaus
Bereiden
Kook de sugarsnaps en broccoli in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember tot het lekker gaat ruiken. Schep de sugarsnaps, broccoli en bosui erbij en roerbak 2 minuten.
Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 minuten. Breng het gerecht op smaak met chilisaus en sojasaus en warm nog even door. Lekker met pandanrijst.
Kookboek
Het recept 'Tijgergarnalen met sugarsnaps en broccoli' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis