Ceviche van zeebrasem met gazpacho en paprika
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- voor de ingemaakte paprika's
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- voor de gazpacho
- 5 rode, rijpe tomaten
- ½ komkommer
- ½ rode of groene paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sherryazijn
- een snufje piment d'Espelette
- olijfolie
- voor de vis
- 1 zeebrasem van ca. 600 g (gefileerd, zonder vel)
- het sap van 2 limoenen
- enkele blaadjes munt
Bereiden
Bereid eerst de paprika's. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukken. Pers de gepelde knoflook. Bak alles 20 minuten in een braadpan met een scheut olijfolie op laag vuur.
Maak dan de gazpacho. Snijd de tomaten, de komkommer, de paprika en de knoflook in stukken en pureer ze samen fijn. Zeef het mengsel, zodat je alleen het sap overhoudt. Breng op smaak met de sherryazijn, het piment d'Espelette, een scheut olijfolie, zout en peper.
Snijd de visfilets schuin in plakken van 3 mm en verdeel ze over vier borden. Besprenkel met het limoensap. Schep de gazpacho over de vis en schep daarop de ingemaakte paprika's. Bestrooi met de fijngehakte muntblaadjes en breng op smaak naar wens.
Extra benodigd
Blender of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Ceviche van zeebrasem met gazpacho en paprika' is afkomstig uit het kookboek...
Ceviche
Fiona Taïeb
Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet en schelvis; het staat er allemaal in.... lees verder
© Good Cook