Gefrituurde ansjovis gepaneerd in pistachenoten
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 16 kleine ansjovissen
- 150 g pistachenoten, gepeld en ongezouten
- 8 witte boterhammen
- 3 eieren
- bloem
- arachide- of zonnebloemolie om te frituren
Bereiden
Gebruik verse ansjovissen, liefst kleine en niet van die hele dikke, die wel heerlijk zijn maar dan liever gegrild. En wees niet bang voor het 'vieze werk': de visjes schoonmaken. Dat doe je door eerst de kop eraf te halen. Maak vervolgens met een duim het buikje open en verwijder de ingewanden. Maak de ansjovissen daarna open en plat en verwijder voorzichtig de ruggengraat. Laat het staartje er wel aan zitten. Was ze heel kort onder stromend water om niet teveel smaak te verliezen en dep ze licht droog met keukenpapier. Verkruimel de boterhammen zonder korst en de pistachenoten niet al te fijn in de keukenmachine. Meng ze goed door elkaar. Klop de eieren met een snufje zout en peper. Wentel de ansjovissen door een beetje bloem en doop ze daarna snel in de geklopte eieren. Wentel ze door het brood-pistachemengsel en druk ze lichtjes aan zodat het brood goed blijft plakken. Frituur ze in de hete olie totdat ze mooi goudkleurig worden, laat ze even op keukenpapier uitlekken, breng op smaak met zeezout en serveer ze op een bedje van veldsla en granaatappel aangemaakt met olijfolie, zout en een paar druppels balsamicoazijn.
Bron
Het recept 'Gefrituurde ansjovis gepaneerd in pistachenoten' wordt je aangeboden door chef Nicoletta Tavella. Beeld: Natasha Breen | Shutterstock.com