Gefrituurde inktvisringen met zout en peper

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • plantaardige olie, om te frituren
  • 250 g inktvisringen
  • 40 g maïzena
  • partjes citroen

Bereiden

Vul de pan tot 3 cm onder de rand met plantaardige olie. Verhit de olie op hoog vuur.

Strooi ondertussen de maizena op het bord en roer er 1 theelepel fleur de sel en 2 theelepels versgemalen zwarte peper door. Wentel de inktvisringen door de maizena.

Wacht tot de olie goed heet is (als een blokje brood in 30 seconden bruin kleurt) en frituur de inktvisringen, in meerdere porties, maximaal 1 minuut. Laat ze op de schuimspaan uitlekken en leg ze op keukenpapier.

Serveer de inktvisringen direct met wat citroensap erover.

Kookboek

Het recept 'Gefrituurde inktvisringen met zout en peper' is afkomstig uit het kookboek...

Snel, gezond & lekker

Sue Quinn

In 'Snel, gezond & lekker' vind je 160 eenvoudige en in korte tijd te bereiden recepten. Alle recepten kosten slechts tien minuten of nog minder tijd om te maken. Als je eenmaal op deze manier hebt leren koken, gaat dat steeds gemakkelijker. Snel te leren... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!