Heilbot in boter

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 4 heilbotfilets à 200 g, zonder huid
  • 1 citroen, in dunne schijfjes
  • verse tijm, naar smaak
  • sumak, naar smaak
  • pul biber (o.a. Midden-Oosterse supermarkt) of gewone chilivlokken, naar smaak

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Smelt de boter in een kleine pan op matig vuur. Voeg de knoflook, het komijnzaad, 1 theelepel zout en de peper toe en roer door.

Leg de heilbotfilets in een ovenschaal en schenk het botermengsel erover. Leg de schijfjes citroen erop en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Gaar 5 tot 8 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de visfilets. Haal de aluminiumfolie eraf en gaar nog 5 minuten in de oven, tot het visvlees met behulp van een vork gemakkelijk uit elkaar valt.

Bestrooi met wat tijm, sumak en chilivlokken en serveer.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Opmerking

Dit traditionele gerecht is in de zomer heel populair in Syrië, vooral aan de mediterrane kust. Het valt bij iedereen in de smaak vanwege zijn eenvoud; het enige doel van de saus is de smaak van de heilbot versterken, de citroen voegt een zuurtje en frisheid toe zonder te overheersen.

Kookboek

Het recept 'Heilbot in boter' is afkomstig uit het kookboek...

De Syrische keuken van Imad

Imad Alarnab

'De Syrische keuken van Imad' is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!