Krabcocktail met appel en puree van avocado en limoen
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,3
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- voor de cocktail
- 2 Granny Smith appels, ongeschild en geraspt of julienne gesneden
- 400 g wit krabvlees, in stukjes
- 1 eetlepel zure room
- ½ bosje bieslook, geknipt
- kleine handvol basilicumblaadjes, gehakt
- rasp en sap van 2 citroenen
- voor de puree
- 2 avocado's
- rasp en sap van 1 limoen
- 1 kleine rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en gehakt
- 2 eetlepels zure room
- olijfolie (eventueel)
- voor erbij
- 2 kleine kropjes Romaanse sla, in dunne reepjes
- 1 limoen
- bieslook of kervel om te garneren (eventueel)
Bereiden
Doe de ingrediënten voor de cocktail na het raspen van de appels meteen in een kom en meng met een houten lepel zodat de appels niet bruin worden.
Doe alle ingrediënten voor de avocadopuree in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Meng goed en voeg, als het mengsel vast komt te zitten, een scheut olijfolie toe om het weer op gang te helpen. Draai het zo glad mogelijk.
Doe, als je het in een glas serveert, wat sla en limoensap op de bodem van de glazen. Lepel er 2-3 scheppen puree op en verdeel het krabmengsel erover. Garneer eventueel met een steeltje bieslook of wat kervel.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Dit is een stijlvol voorgerecht, heerlijk licht en ideaal voor in de zomer. Het kan op verschillende manieren worden geserveerd: als kleine canapé op geroosterde bruschetta of in een cocktailglas.
Kookboek
Het recept 'Krabcocktail met appel en puree van avocado en limoen' is afkomstig uit het kookboek...
6 uur thuis, 7 uur eten
Sophie Wright
Als je 's avonds moe uit je werk komt, is het verleidelijk terug te grijpen op steeds dezelfde recepten of een kant-en-klaar-maaltijd. Maar met de recepten uit dit... lees verder
© Kosmos Uitgevers