Langoustines met saffraanmayonaise
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 1 bosje dille
- 12-20 langoustines
- voor de saffraanmayonaise
- ½ g saffraan
- 1 eetlepel cognac
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 2 eidooiers
- 2 theelepels Franse mosterd
- 2 theelepels citroensap
- 200 ml neutrale olijfolie
Bereiden
Breng in een ruime pan water met zout, suiker (2 eetlepels zout en 2 theelepels suiker per 1 liter water) en de dille aan de kook; gebruik voldoende water om de langoustines volledig onder te zetten. Doe de langoustines in het kokende water en kook ze 3-5 minuten, afhankelijk van hun grootte.
Haal ze uit de pan. Bewaar het kookvocht en laat het afkoelen. Zodra het vocht is afgekoeld, voeg je de langoustines weer toe. Zet de pan 1-4 dagen in de koelkast voor je de langoustines serveert.
Meng voor de saffraanmayonaise de saffraan en cognac en laat de saffraan enkele minuten trekken. Rasp de knoflook. Meng de saffraan, knoflook, eidooiers, mosterd en het citroensap. Voeg al kloppend met een garde beetje bij beetje de olijfolie toe.
Serveer de saffraanmayonaise bij de langoustines.
Tip
Maak een heerlijke mix van langoustines, (rivier)kreeft, krab en garnalen.
Kookboek
Het recept 'Langoustines met saffraanmayonaise' is afkomstig uit het kookboek...
Gelukseten
Niklas Ekstedt & Henrik Ennart
Het eten op je bord doet niet alleen wat met je lichaam, maar ook met je hersenen. Het kan je humeur verbeteren, je concentratie verhogen en het kan zelfs ingezet worden tegen stress, angsten en depressies. In deze Scandinavische bestseller... lees verder
© Spectrum