Scheermessen in sake

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 9
  • Voorgerecht
  • Japans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 kg scheermessen
  • 2 eetlepels sojaolie
  • 1 eetlepel gember, fijngesneden
  • 2 eetlepels sake
  • 2 eetlepels yuzusake
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels shichimi togarashi
  • 1 eetlepel lente-ui, in dunne ringen

Bereiden

Spoel de scheermessen grondig schoon en verwijder de kapotte exemplaren.

Verhit de sojaolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de scheermessen met de gember kort aan. Voeg de sake en yuzusake toe en zet de deksel op een kiertje. Voeg wanneer de alcohol is verdampt de sojasaus toe.

Verdeel de scheermessen over een platte schaal en garneer met de shichimi togarashi en de lente-ui.

Kookboek

Het recept 'Scheermessen in sake' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Japanse keuken

Tosao van Coevorden

De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht; de ruim 126 miljoen Japanners koken wanneer ze uit hun werk komen eveneens de gerechten die in dit boek staan... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!