Vis in rodepeperchutney

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vis

Ingrediënten

  • 750 g ontvelde stevige witvisfilets, schoongemaakt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • voor de marinade
  • 1 afgestreken theelepel gemalen kurkuma
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel limoensap
  • ½ theelepel suiker
  • voor de rode specerijenpasta
  • 6 gedroogde rode pepers
  • 40 g gedroogde, gevlokte kokosnoot
  • 1 theelepel (witte) moutazijn

Voorbereiden

Meng de kurkuma, knoflook, het limoensap, de suiker en een snufje zout in een kom. Leg de filets op een grote, platte schaal, wrijf ze in met het kurkumamengsel, dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Maak de rode specerijenpasta door de gedroogde rode pepers, kokos en azijn in een keukenmachine of kleine blender, zo nodig met een scheutje water, tot een pasta te hakken.

Verhit de olie in een pan op hoog vuur, en roerbak de rode specerijenpasta ongeveer 1 minuut, zonder hem bruin te laten worden. Draai het vuur laag, leg de filets in de pan, giet er 125 ml water bij, roer, en laat ze 7-8 minuten pruttelen, of tot ze gaar zijn.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Kookboek

Het recept 'Vis in rodepeperchutney' is afkomstig uit het kookboek...

India

Pushpesh Pant

'India' biedt 1.000 makkelijk te volgen, authentieke recepten van over de hele lengte en breedte van het land. De recepten zijn zo aangepast dat ze haalbaar... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!