Zeetong met bruine boter en knolselderij van de barbecue
- 1 persoon
- 90 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- scheut room
- 1 Noordzeetong
- snufje bloem
- 80 g geklaarde boter
- sap van 1 citroen
- 20 g paarse mizuna
Bereiden
Leg de knolselderij in zijn geheel op de barbecue en bak gedurende 1 à 2 uur - afhankelijk van de grootte eventueel iets korter of op een lagere temperatuur. De knolselderij is volledig gaar wanneer je er moeiteloos doorheen kan prikken met een satéprikker. Schil en snijd in stukken. Mix in een blender met de room en een snufje peper en zout tot een gladde crème.
Kruid de Noordzeetong met peper en zout en wentel beide zijden kort om in de bloem. Verwarm de geklaarde boter in een pan en bak de zeetong goudbruin langs beide zijden. Wanneer de filets bovenaan licht loskomen, zijn ze gaar. Haal uit en voeg het citroensap toe aan de boter in de pan.
Dresseer enkele lepels knolselderijcrème op een bord en voeg de vis toe. Werk af met de citroenbotersaus en paarse mizuna.
Extra benodigd
Blender
Opmerking
Een zeetong moet twee keer zwemmen, zeggen ze hier: een keer in de zee en een keer in de boter, maar doe daar nog eens een barbecueknolseldercrème en wat pittige mosterd sla bij om het helemaal af te werken!
Kookboek
Het recept 'Zeetong met bruine boter en knolselderij van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Eat this fish
Hendrik en Kamiel Buysse
Meet the fabulous Blendbrothers! Geboren en opgegroeid in Zeeland blenden broers Hendrik en Kamiel Buysse moeiteloos hun voorliefde voor super originele, eenvoudige bereidingen en de meest pure ingrediënten uit de zee... lees verder
© Uitgeverij Lannoo