Roodbaars met citroen, gesmoorde venkel en bietenpuree
bereiden
Ingrediënten
- 12 middelgrote aardappelen
- 2 appels, in stukjes
- 1 kg gekookte rode bietjes
- 1½ citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 venkelknollen, in plakjes
- 1 ui, in dunne plakjes
- 4 roodbaarsfilets (100 g/stuk)
Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit wat water in een steelpannetje, voeg de appels toe en stoof tot moes.
Voeg de appels en de rode bieten bij de aardappelen en stamp fijn. Houd warm.
Was de citroenen, rasp de schil. Snijd de citroenen in dunne plakjes.
Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan, voeg de venkel toe en laat goudbruin worden. Zet het vuur wat lager en voeg de citroenschil toe. Kruid met peper en eventueel wat zout. Dek de pan af en laat 8 minuten stoven.
Leg de plakjes ui en de plakjes citroen in een ovenschotel. Leg de roodbaars erop. Kruid met peper en eventueel wat zout. Dek de schotel af en zet 15 minuten in de oven.
Zet op elk bord een dresseerring en schep de rodebietenpuree erin. Leg de venkel, de ui en de vis op de puree. Werk eventueel af met citroenschijfjes.
Kookboek
Het recept 'Roodbaars met citroen, gesmoorde venkel en bietenpuree' is afkomstig uit het kookboek...
Kilootje minder
diverse auteurs
Je gewicht controleren is makkelijker gezegd dan gedaan. Ergens weet je wel wat je moet doen: evenwichtiger eten, meer bewegen, je calorie-inname controleren... lees verder
© Standaard Uitgeverij