Roodbaars met venkel en pastis
bereiden
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 ui, grof gesnipperd
- 50 ml olijfolie
- 4 roodbaarsfilets
- 1 limoen, in plakjes
- peterselie naar smaak, fijngehakt
- kervel naar smaak, fijngehakt
- basilicum naar smaak, fijngehakt
- koriander naar smaak, fijngehakt
- 4 eetlepels pastis
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Was de venkel en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de venkel in reepjes.
Stoof de ui en de venkel even in de olijfolie en schep ze in een ovenschaal.
Kruid de roodbaarsfilets met peper en zout en leg ze op de groenten. Druppel er een beetje olijfolie over. Leg enkele schijfjes limoen op de vis en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Hak ondertussen de peterselie, de kervel, het basilicum en de koriander fijn.
Neem de schaal uit de oven, giet de pastis over de roodbaars en bestrooi met de groene kruiden.
Kookboek
Het recept 'Roodbaars met venkel en pastis' is afkomstig uit het kookboek...
Zuiders koken in 30 minuten
diverse auteurs
Een van de populairste keukens bij jong en oud is de zuiderse, mediterrane keuken. Wie een zuiders gerecht op tafel zet, oogst altijd veel bijval. En voor extra... lees verder
© Standaard Uitgeverij