Tilapia recepten
-
tip Oosterse tilapiafilet met paksoi
Vis, 15 min 7,2
-
tip Tilapia curry met broccoli
Vis, 20 min 7,7
-
Gegrilde tilapia met grove tomatentapenade
Vis, 20 min 7,9
-
Indiase visschotel met tilapia, tijgergarnalen en krab
Vis, 30 min 7,5
-
Mediterrane roerbak met tilapia
Vis, 15 min 6,9
-
Pittige tilapia met kroepoek
Vis, 15 min 7,7
-
Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps
Vis, 20 min 7,7
-
Roergebakken tilapia met mango en sugarsnaps
Vis, 20 min 7,0
-
Tilapia met broccoli en paprikasaus
Vis, 30 min 7,1
-
Tilapia met groene risotto
Vis, 40 min 7,6
-
Tilapia-burgers met kruidensaus
Vis, 30 min 7,6
-
Tilapia-pakketje met wortelsalade
Vis, 30 min 7,6
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Tilapia
Tilapia heeft in korte tijd een vaste plek in het visassortiment gekregen. Het is een donker bruingroene Afrikaanse vis met blauwzwarte verticale banden en ongeveer 40 cm lang. Tilapia hoort tot de tropische baarsachtigen en muilbroeders: ze broeden de eitjes in hun bek uit. Het is een planteneter die zowel in zoet als in zout water leeft. Tilapia wordt gekweekt in Afrika, Indonesië, Amerika, China, Taiwan, Thailand en Japan en sinds kort ook in Nederland. De filets zijn roze, stevig en sappig en hebben geen graten. De smaak is te vergelijken met die van kabeljauw.
[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]
[ Beeld: Joshua Resnick | Shutterstock.com ]