Tonijntartaar met mango en courgette
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 300 g zeer verse tonijn, in blokjes gesneden
- sap van 1 limoen
- 1 kleine courgette
- 200 g vruchtvlees van mango, in blokjes gesneden
- 4 eetlepels kokosmelk
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 2 koffielepels fijngehakte bladpeterselie
- 2 koffielepels fijngehakte bieslook
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 4 schijfjes limoen
Bereiden
Meng de blokjes tonijn met het limoensap en laat 15 minuten rusten.
Breng gezouten water aan de kook.
Snijd 4 schijfjes en 4 reepjes van de courgette met behulp van een dunschiller. Snijd de rest in blokjes. Blancheer de courgetteschijfjes, de courgettereepjes en de courgetteblokjes 2 minuten. Laat goed uitlekken.
Leg op de bodem van elk glaasje een schijfje courgette. Schik in elk glaasje een reepje courgette tegen de wand.
Meng de blokjes courgette en mango met de kokosmelk, de geraspte kokos, de bladpeterselie en het bieslook. Voeg de blokjes tonijn toe en meng voorzichtig. Kruid met peper en zout. Verdeel over de glaasjes. Werk af met de sesamzaadjes en een schijfje limoen.
Kookboek
Het recept 'Tonijntartaar met mango en courgette' is afkomstig uit het kookboek...
100 feestelijke verrines
Sylvie Aït-Ali
Vergeet de toastjes, de lepelhapjes en de bakjes met nootjes of chips en ga met je tijd mee: serveer je hapjes in een glaasje en noem ze 'verrines'. Deze hapjes... lees verder
© Standaard Uitgeverij