Viskoekjes recepten
-
tip Thaise viskoekjes
Vis, 35 min 8,2
-
tip Thaise viskoekjes met knapperige zoete chilisaus
Vis, 35 min 7,6
-
Portugese vegan viskoekjes met dillemayo
Vegetarisch, 35 min 7,5
-
Viskoekjes met dille en bieslook
Vis, 15 min 7,5
-
Viskoekjes met harissa en saffraan
Vis, 20 min 7,7
-
Viskoekjes met mierikswortelsaus
Vis, 20 min 7,5
-
Viskoekjes van de bakplaat
Vis, 45 min 7,1
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Viskoekjes
Breng 500 ml water aan de kook. Voeg wat zout en 2 theelepels azijn toe. Kook 2-3 geschilde en in stukken gesneden aardappelen er 10 minuten in. Leg 250 g in stukken gesneden vis (bijvoorbeeld schelvis, wijting of koolvis) erbij en houd alles dan nog 10 minuten tegen de kook aan. Laat de aardappelen en vis op een zeef uitlekken en afkoelen. Prak met een vork de aardappelen en vis net niet helemaal fijn in een kom. Smelt 30 g boter en fruit 1 gesnipperde ui er zo lang in tot ze glazig is. Voeg de ui en boter bij de vis en de aardappelen. Verkruimel 2 beschuiten erover (of gebruik een gelijke hoeveelheid broodkruim). Klop 1 ei los en schenk het over de inhoud van de kom. Breng op smaak met wat peper. Kneed alles met de handen goed door elkaar. Vorm er 4 tot 6 platte koekjes van. Wentel de viskoekjes door 2 eetlepels bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit 3-4 eetlepels zonnebloemolie en bak de viskoekjes er in 2-3 minuten aan weerszijden goudbruin en knapperig in. Laat de koekjes na het bakken even op keukenpapier uitlekken.
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]