Klassieke zalmsashimi met daikonsalade
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Japans
- Vis
Ingrediënten
- 200 g biologische zalmfilet, van sashimikwaliteit
- voor de daikonsalade
- 200 g daikon, schoongeboend
- 1 babykomkommer
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
- voor de wasabi-gemberdressing
- 1 eetlepel ingelegde gember voor sushi
- ½ theelepel wasabipoeder
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels rijstazijn
Bereiden
Rasp de daikon met de mandoline in een grote kom ijskoud water. Schil en halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer in de kom. Meng de daikon en komkommer goed door elkaar en laat minstens 30 minuten in de koelkast staan terwijl je de vis bereidt.
Vraag de visboer om het vel van de zalm te halen. Ga met je vingers langs de filet om te zien of er nog graten in zitten en haal deze er met een pincet uit. Snijd bruin visvlees er zo dun mogelijk af. Snijd de filet schuin door, zodat je de witte lijnen ziet, en maak rechthoekige stukjes van 1 cm dik en zo groot als 2 postzegels.
Meng alle ingrediënten voor de dressing met 2 eetlepels water goed door elkaar in een mengbeker of blender. Laat de daikonsalade goed uitlekken en verdeel deze in 2 porties. Maak een hoopje op een mooi bord, garneer het met zwarte sesamzaadjes en schik de stukjes zalm ernaast. Besprenkel met de dressing (of gebruik deze als dipsaus) en serveer met stokjes.
Extra benodigd
Japanse mandoline of rechthoekige rasp
Mandoline
Je hebt voor dit recept een Japanse mandoline of rechthoekige rasp nodig, maar dat is een goedkoop stuk keukenmateriaal dat bij elke goede huishoudzaak of warenhuis te koop is.
Kookboek
Het recept 'Klassieke zalmsashimi met daikonsalade' is afkomstig uit het kookboek...
Eten met stokjes
Kimiko Barber
'Eten met stokjes' bevat één basisregel: eet gezonde, uitgebalanceerde gerechten met stokjes. Zo neem je kleinere hapjes, waardoor je vanzelf minder eet. En je... lees verder
© Unieboek