Zeebaars met aardappelen en olijven
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 g nieuwe, kleine aardappelen, in stukjes gesneden
- 4 eetlepels zachte, extra vierge olijfolie (bijv. uit Ligurië)
- 4 kleine of 2 grotere zeebaarzen, schoongemaakt
- 100 g zwarte olijven met pit (liefst Taggiasca-olijven)
- sap van 1 citroen
- 1 bosje peterselie, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven op 175 °C.
Besprenkel de aardappelen met de olie en bestrooi ze royaal met peper en zout. Vul er een ruime ovenschaal mee. Zet de schaal in de oven.
Schud na 15 minuten alles goed om en leg de vissen en de olijven op de aardappelen. Laat de vis samen met de aardappelen in nog eens 10 à 15 minuten gaar worden.
Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de peterselie.
Serveer goed heet met een (tomaten)salade en wat brood.
Kookboek
Het recept 'Zeebaars met aardappelen en olijven' is afkomstig uit het kookboek...
Olijf & olie boekbox
Manfred Meeuwig
In dit kookboek vind je 24 makkelijk te bereiden gerechten die olijfolie en olijven tot een ware delicatesse maken. Van groene pesto tot een basisvinaigrette en van... lees verder
© Mo'Media