Biefstuk chimichurri met rijst
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g biefstuk
- 200 g rijst
- 1 rode paprika
- 25 g gehakte amandelen (of pijnboompitten)
- 250 g peultjes
- voor de vleesmarinade
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- snuf chilivlokken (molentje)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kneepje citroensap
- voor de chimichurri
- 75 ml olijfolie
- 75 ml rodewijnazijn
- handje basilicum
- handje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- snuf chilivlokken (molentje)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
Voorbereiden
Pureer voor de chimichurri alle ingrediënten met de staafmixer. Laat liefst een nachtje staan, in een jampot in de koelkast. Te flauw? Zout en/of chilivlokken erbij. Te zuur? Olie of snufje suiker erbij.
Pureer voor de vleesmarinade alle ingrediënten met de staafmixer. Snij de biefstuk in reepjes en schep erdoor. Laat minstens 1 uur marineren. Langer mag ook, maar dan in de koelkast. Laat wel voor het bakken weer op kamertemperatuur komen.
Bereiden
Kook de rijst gaar in water met zout.
Snij intussen de paprika in reepjes. Rooster de amandelen (of pijnboompitten) al omscheppend goudbruin in een hapjespan of wok zonder olie. Schep eruit.
Doe de biefstukreepjes in de hete pan en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg peultjes en paprika toe en bak 2 minuten mee.
Strooi voor het serveren de nootjes erover en serveer de rijst en de chimichurri-saus apart.
Extra benodigd
Staafmixer
Opmerking
'Lastig. Nederlandse pakjesverslaafden zullen dit recept niet herkennen, terwijl de Zuid-Amerikanen het beslist niet zullen pikken omdat het niet authentiek is. Maar probeer het nou maar.' - Karin Luiten
Kookboek
Het recept 'Biefstuk chimichurri met rijst' is afkomstig uit het kookboek...
Slim zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
'Slim zónder pakjes en zakjes' volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je... lees verder
© Uitgeverij Nieuw Amsterdam