Biefstuk met rode wijn, knoflook en gegrilde asperges
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 125 ml rode wijn
- 1 eetlepel geraspte verse mierikswortel of mierikswortel uit een potje
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 2 theelepels fijngehakte verse tijm
- 4 biefstukken (haas, kogel, Hollandse)
- plantaardige olie, voor het grilleren
- 1-2 eetlepels vers geplette zwarte peper
- 2 bosjes groene asperges, bijgesneden en dan gehalveerd
- 8 middelgrote champignons, de steeltjes verwijderd
- 2 lente-uitjes, in schuine plakjes
Voorbereiden
Doe de rode wijn in een middelgrote, zuurbestendige schaal en schep er de mierikswortel, knoflook en tijm door. Leg er de biefstukken in en wentel ze door de marinade. Dek af en zet minstens 30 minuten of tot een nacht in de koelkast.
Bereiden
Verwarm een grillpan tot die zeer heet is. Bestrijk licht met olie en verhit de olie. Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Bestrooi beide kanten van de biefstukken met de peper. Leg de biefstukken in de pan in en bak elke kant 1-2 minuten. Draai het vuur middelhoog en bak nog 2-3 minuten voor rosé, of naar wens. Neem de biefstukken uit de pan.
Leg de asperges en champignons in de hete grillpan en grilleer ze 2-3 minuten, waarbij u de groenten af en toe omdraait.
Doe de bewaarde marinade in een kleine pan en breng aan de kook.
Schik de biefstukken op de asperges en champignons. Lepel er wat saus over en garneer desgewenst met lente-ui. Geef er gegrilde kerstomaatjes als garnituur bij.
Extra benodigd
Grillpan
Kookboek
Het recept 'Biefstuk met rode wijn, knoflook en gegrilde asperges' is afkomstig uit het kookboek...
De grillpan
Brigid Treloar
Grilleren op het fornuis is niet alleen snel en gezond, maar levert ook alle smaak van een barbecue op zonder de rook en de rommel. Het betekent ook dat u niet... lees verder
© Good Cook