Biefstuk met Thais basilicum

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g biefstuk (kogelbiefstuk)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 10 reepjes rode puntpaprika
  • een handvol Thais basilicum

Bereiden

Snijd de biefstuk in plakjes van 4 x 6 centimeter en een halve centimeter dik.

Pel en plet de knoflook. Verhit de olie en bak de knoflook 10 seconden. Let op dat die niet verbrandt. Zet het vuur hoger en schroei het vlees dicht. Kruid met peper, oestersaus en sojasaus.

Doe de puntpaprika in de wok, schep drie keer om en voeg er dan het Thais basilicum aan toe. Serveer meteen.

Tip

Zorg dat alle ingrediënten gesneden klaarstaan en werk snel, want het vlees heeft amper gaartijd nodig. Als je het te lang laat bakken, wordt het taai.

Kookboek

Het recept 'Biefstuk met Thais basilicum' is afkomstig uit het kookboek...

De Thaise keuken van Boo Raan

Dokkoon Kapueak

Volgens chef Dokkoon Kapueak is Thais koken niet zo moeilijk en kan iedereen het leren. In dit boek vertelt Dokkoon je precies hoe het moet, van de juiste bereidingswijze tot het herkennen van de goede ingrediënten... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Biefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!