Ossenhaas met zwarte peper
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Chinees
- Vlees
Ingrediënten
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 350 g ossenhaas, in plakjes
- 1 grote ui, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 theelepel suiker
Bereiden
Stamp de peperkorrels in een vijzel - niet te fijn, maar ook niet zo grof dat je op hele korrels bijt.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een wok op middelhoog vuur, tot het begint te roken. Voeg de ossenhaasreepjes toe en bak ze ongeveer 90 seconden. Schep op een bord en zet apart.
Voeg de rest van de olie toe aan de wok en bak de ui en de paprika 2 minuten, tot de ui glazig is. Voeg de oestersaus, de sojasaus, de zwarte peper, de suiker, ½ theelepel zout en 3 eetlepels water toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 3 minuten zachtjes koken, tot de saus is ingedikt. Roer de gebakken ossenhaas erdoor en serveer direct.
Extra benodigd
Vijzel
Tip
Wanneer je het vlees van tevoren vermalst, krijgt het een zijdezachte textuur. Het is echter niet noodzakelijk.
Opmerking
Ossenhaas met een rijke zwarte pepersaus, reepjes ui en groene paprika heeft iets speciaals. Het vlees absorbeert alle smaken.
Kookboek
Het recept 'Ossenhaas met zwarte peper' is afkomstig uit het kookboek...
Chinese Takeaway met 5 ingrediënten
Kwoklyn Wan
Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Ja, dat kan! Kwoklyn Wan laat met 'Chinese Takeaway met 5 ingrediënten' zien dat de Chinese keuken niet altijd complex is met duizend-en-een sauzen, specerijen en andere smaakmakers... lees verder
© Good Cook