Carpaccio van heilbot met tomatengazpacho
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Spaans
- Vis
bevat per portie
- 100 kcal
- 14 g eiwit
- 4 g vet
- 2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 300 g verse heilbotfilet
- 50 g rucola, gehakt
- ½ citroen, uitgeperst
- 1 eetlepel notenolie
- 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geraspt
- mespuntje gemberpoeder
Bereiden
Leg de visfilets naast elkaar tussen twee vellen plasticfolie en druk ze met een deegroller voorzichtig plat. Verwijder de folie en verdeel rucola, peper, zout, citroensap en notenolie over de heilbotfilet.
Rol de filets op, pak ze weer in folie en leg de rolletjes minimaal 15 minuten in de diepvries zodat ze stevig worden.
Meng intussen voor de tomatengazpacho de gezeefde tomaten, sjalotje, knoflook en gemberpoeder en giet er een dun laagje van op vier borden.
Snijd de heilbotrolletjes met een scherp mes in dunne plakjes en leg ze in de tomatengazpacho.
Extra benodigd
Plasticfolie, deegroller
Vervangende vis
Vervang heilbot door tonijn.
Bron
Het recept 'Carpaccio van heilbot met tomatengazpacho' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau