Carpaccio van zeebaars met misosaus met wasabi

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Japans
  • Vis

Ingrediënten

  • 200 g filet van wilde zeebaarsfilet van sashimi-kwaliteit, zonder vel
  • 2 eetlepels sake
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 trostomaat, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
  • 8 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • voor de misosaus
  • 1 eetlepel medium gekleurde misopasta
  • 1 theelepel wasabipoeder
  • ½ theelepel suiker
  • 2 eetlepels sojasaus

Voorbereiden

Snijd de zeebaarsfilet met een scherp mes in zo dun mogelijk plakjes. Dat gaat een stuk gemakkelijker als je de filets strak in plasticfolie rolt en 10 tot 15 minuten in de vriezer legt.

Leg de plakjes zeebaars op een ondiepe, platte schaal, bestrooi ze met ½ theelepel zout, giet de sake, azijn en het limoensap erover en zet ze 1 tot 2 uur in de koelkast.

Bereiden

Roer alle ingrediënten voor de misosaus met 2 eetlepels water en peper naar smaak in een kom door elkaar.

Leg de plakjes zeebaars op de borden. Besprenkel ze vlak voor het serveren met een klein beetje misosaus en garneer ze met de gehakte tomaat en het bieslook.

Extra benodigd

Plasticfolie

Variatietip

Je kunt dit gerecht ook met andere soorten witvis dan zeebaars maken, zoals zeebrasem, schol of heilbot. Neem alleen vis van sashimi-kwaliteit - met andere woorden, echt supervers.

Kookboek

Het recept 'Carpaccio van zeebaars met misosaus met wasabi' is afkomstig uit het kookboek...

Japans puur & eenvoudig

Kimiko Barber

In dit boek heeft Kimiko Barber de beste recepten uit de moderne Japanse keuken opgenomen en laat ze zien hoe je thuis op eenvoudige wijze een... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Carpaccio recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!